Björn Bragée

Jag är leg läkare med specialiteten narkos och intensivvård, och alltsedan den nya specialiteten smärtlindring tillkom också specialistkompetent inom denna.

 

Under många år har jag byggt upp och lett  Smärtlindringskliniken Kronan, där jag var medicinsk chef och vd. Vi byggde upp denna multidisciplinära smärtenhet till att bli Nordens största med ett tjugotal läkare och 50 verksamma, och vi fick också det första avtalet om fristående rehabilitering med försäkringskassan, och ett av de större vårdavtalen med landstinget.

 

Jag lämnade Kronan 1997 för andra uppgifter i näringslivet, där jag bland annat var jag var medicinsk IT chef i Bure Hälsa och sjukvård (nuvarande Capio) och VD för Läkarförbundets Internetbolag Läkarnätet AB. Jag har också haft andra uppdrag inom näringslivet, bland annat som ordförande i ett nätverk för entreprenörer inom SAF  (nuvarande Svenskt Näringsliv) och medlem av branschrådet i Stockholm läns landsting. Under en rad år har jag också haft förtroendeuppdrag i Sveriges Läkarförbund, bland annat  vice ordförande i Sveriges Privatläkarförening.

 

2002 började jag åter patientverksamhet, denna gång i den mindre skalan med egen mottagning, och med inriktning att finna effektiva och patientvänliga metoder för specialistvård inom smärtområdet. Jag fortsätter också med forskning inom området, och är medförfattare till artiklar inom området, och bedriver nu forskningen vid Karolinska institutet. Sedan några år är vi en av de största prövningsenheterna i Norden för att testa nya läkemedel vid smärta, Medect Clinical Trials, med en uppmärksammad hemsida för patientrekrytering, www.forskningspatient.se 

 

Jag är också, tillsammans med Britt, hustru och sjukgymnast, medförfattare till boken "Kroppens vrede, en bok om smärta". Trots allt är kanske jag ändå mest känd för min debatt om svensk sjukvård och dess brister i hygien och patientinflytande, och har varit programledare för SVT:s programserie "arga doktorn" (www.svt.se/arga-doktorn )....

 

Dr Björn Bragée

 

PS Jo, jag är doktor för det mesta, men däremellan älskar jag att umgås med mina två brukshundar och stor familj, cykla en runda på djurgården, spela en runda golf eller bläddra bland mina tusentals vykort, den största samlingen av sjukhusbilder i Sverige, skulle jag tro. Och just nu är entreprenören i mig rastlös med tanken på ny typ av rehabilitering.

Dela med dig! Dela med dig!

Gilla oss på facebook!

Britt Bragées Blogg

Här finner du artiklar om neurosomatik och forskning om smärta, ångest och nedstämdhet.

Det finns Feldenkrais-övningar som kan hjälpa dig vid dessa besvär.

Gå till sidan.

Gilla arga doktorn på Facebook

Välkommen logga in

Gilla oss på Facebook

Nyhetsbrev

Här kan du välja de nyhetsbrev du vill prenumerera på, eller avsluta. Man behöver inte vara medlem.