Argadoktorn

Sveriges Television vände sig år 2012 till Björn Bragée med erbjudandet att bli programledare för en serie där svensk sjukvård skulle skildras ur den enskilda patientens perspektiv, och med en engagerad läkare som hjälpte till att hitta rätt väg i vården.

 

Det kom att bli sex mycket uppmärksammade program på bästa sändningstid, där vi kunde följa den unga Jessicas kamp för att få rehabilitering för den hjärnskada och förlamning hon fått av p-piller, Inger från Surahammar som trots mängder av symtom och svåra lidanden inte ansågs behöva en korrekt diagnos, Thomas - den kände hockeyspelare som förvägrades utredning av ADHD,  Patrick som gått sju år på neurologklinik utan hjälp för sin nackskada, Åsa som ansågs överviktig och besvärlig när hon sökte om hjälpmedel för sin medfödda lymfsjukdom och Lennart som fick höra som ung att han minsann inte skulle besvära vården för sin hjärntumör och nu inte skulle få hjälp med plastikoperation för vanställt ansikte.

 

Den arga doktorn kunde med hjälp av ett professionellt TV-team både skildra utsattheten och maktlösheten som hjälpa varje patient fram till målet.

 

Mer finns att läsa på http://www.svt.se/arga-doktorn/ men serien är slut och visas inte längre på Svt Play.

 

Reaktionerna har varit många, och varma, även från vården. Serien var unik, och något liknande har aldrig sänts i världen så konceptet har nu lanserats i Cannes och kan komma att sprida sig till andra länder.

Dela med dig! Dela med dig!

Gilla oss på facebook!

Britt Bragées Blogg

Här finner du artiklar om neurosomatik och forskning om smärta, ångest och nedstämdhet.

Det finns Feldenkrais-övningar som kan hjälpa dig vid dessa besvär.

Gå till sidan.

Gilla arga doktorn på Facebook

Välkommen logga in

Gilla oss på Facebook

Nyhetsbrev

Här kan du välja de nyhetsbrev du vill prenumerera på, eller avsluta. Man behöver inte vara medlem.