När Jane blev bra i knät efter tre år

Ultraljudstyrd knäblockad

Detta är den spännande historien om Jane, 79, med ständig smärta i sitt vänstra knä. Något som  lett till otaliga läkarbesök under tre år och till slut en operation som gjorde allt värre. 

Vi erbjöd en ultraljudstyrd blockad av nerverna till knät på vår privatmottagning för smärta, och Jane gör den för henne  mödosamma resan till vår radiolog Anastasios Michos. I den här videon kan vi se hur det går. Senare ska vi följa upp resultatet i ny video.

Det här är en metod som kan fungera för att undvika operation, men det kan också fungera vid smärta efter t ex operation. Eftersom smärtnerverna blockeras med millimeterprecision kan det ge lindring vid i stort sett alla långvariga smärtor. Det är just detta som gör behandlingen så effektiv. 

Om den här blockaden ger lindring, vilket den gör i flera månader för de allra flesta,  kan man också göra en permanent blockad som varar mycket längre. Det görs med samma ultraljudsteknik för att hitta rätt, och dessutom en radiofrekvensbehandling mot smärtnerverna. 

DU KAN ANMÄLA INTRESSE LÄNGST NED PÅ SIDAN! 

Men ta dig nu sex minuter för att höra en inte ovanlig sjukhistoria, se behandlingen, och ta del av upplösningen efter därefter!  

TILLÄGG 23-12-28. Jane rapporterar fortsatt bra effekt, Fick besvär någon dag när hon gått 4,5 kilometer, med ömhet, troligen träningsvärk, då det gick snabbt över. 4,5 kilometer! Vi återkommer med nya rapporter. När effekten avtar - ska vi erbjuda permanent radiofrekvensbehandling (länk)

Kostnad:

Utrustningen är mycket avancerad och dyrbar vilket påverkar priset för behandling. De flesta patienter vid privatmottagningen kommer på remiss från sitt försäkringsbolag där de har en sjukvårdsförsäkring, men man kan också söka privat, och kostnaden är då 6 000 kronor. Har man inte remiss eller man inte nyligen blivit bedömd i vården tillkommer 4 000 kronor för en första bedömning hos smärtläkare.

DU KAN ANMÄLA DIG HÄR OM DU VILL VETA MER OM DENNA BEHANDLING SKULLE PASSA FÖR DIG! VÄLKOMMEN!

Läs våra allmänna villkor om bl.a. personuppgifter