Nyaste tekniken för smärtblockader

Precision utan röntgenstrålar

Med vår radiolog, som är expert inom ultraljud, kan vi nu erbjuda smärtlindring åt patienter i behov av diagnos, och även millimeterprecisa blockader. Först i Sverige, men inte i världen. 

Anastasios Michos är en av de europeiska röntgenläkare som behärskar tekniken som kallas Fusion, och där man sammanför tidigare tagna magnetkamerabilder med ultraljudsundersökningen som man gör på plats. Det ger stora möjligheter att granska mycket små områden, som hudknölar, nerver eller cancersvulster. Fördelen är också att vare sig magnetkameraundersökning eller ultraljud medför strålningsrisk som vid röntgen.

Mikroinvasiv teknik

Men det gör också att man kan ge blockader, och samtidigt som man på bildskärmen ser nålspetsen och alla strukturer runt omkring tydligt och klart, kan man ge små doser bedövningsmedel eller antiinflammatoriskt cortison. Det kallas för mikroinvasiv teknik och passar väldigt bra för nervblockader vid whiplashskador, facettleds-smärta, diskbråck, ryggsmärta och andra nervsmärtor.

På bilden ser du vår mycket erfarne specialist på ryggsmärtor och nacksmärtor Bo Bertilson undersöka ryggen på en patient, medan röntgenläkaren avvaktar i bakgrunden, beredd att göra sin ultraljudsundersökning.

Också vid svår stress och PTSD

 Men eftersom blockaden stänger av smärtledningen till hjärnan, kan metoden också användas för exempelvis artrossmärta och ersätta eller skjuta upp operationer med protes. Man kan också blockera det sympatiska nervsystemet som är överaktivt både vid stress, PTSD och en rad svåra smärttillstånd i armar och skuldror.

Undvika eller skjuta upp operationer

Vi får många remisser från kirurger som gäller patienter med ryggsmärtor, och där kirurgen inför eventuell operation vill veta exakt vilken nerv som kan opereras. Det kan vi lätt konstatera med vår teknik. Men faktum är att en eller ett par blockader av nerver också kan skjuta upp eller till och med undvika operation. Förklaringen är att effekten kan sitta i länge, eftersom inflammation och svullnad runt nerven avtar med tiden efter blockaden. 

Vi tror att  de flesta patienter med diskbråck i framtiden kommer  att genomgå sådana blockader för att ge en precis diagnos, och få förbättring till en bråkdel av kostnaden av kirurgi. 

Bättre resultat vid nödvändig operation

Om operation senare ändå visar sig nödvändig  kan resultatet i alla fall förbättras, eftersom vi kan ange det exakta operationsområdet.   Dessutom kan vi ge en mer långvarig eller permanent smärtlindring med en uppföljande radiofrekvensbehandling i området.

Vår radiolog Anastasios Michos är specialiserad på sådana minimal-invasiva ingrepp. 

Det täcks av vissa sjukvårdsförsäkringar. Är du är intresserad som privatbetalande så kan du kontakta på boka/info länken eller ringa 08-6618875.Läs våra allmänna villkor om bl.a. personuppgifter