Ultraljudsundersökningar

Hälsoundersökning med hjälp av ultraljud

Avancerade ultraljudsutrustningar kan ”titta in” i kroppen, utan att använda röntgenstrålning, med de risker det innebär. Att enkelt få svar och få bort sin oro kan vara värt mycket. På vår klinik finns Sveriges främsta expert på metoden och den bästa utrustningen. Mer om vår ultraljudsspecialist röntgenläkare Anastasios Michos kan du läsa HÄR.

Ultraljud är en teknik som använder högfrekventa vågor för att undersöka olika delar av kroppen och besvara frågor man kan ha. Men den kan också användas till en generell hälsoundersökning av de inre organen, för att utesluta till exempel tumörer eller aortaaneurysm, eller andra saker man kan känna sig orolig för.

En ultraljudsundersökning för generell hälsokontroll, utan någon specifik frågeställning, ta cirka 20-30 minuter. Den sker vanligtvis i liggande ställning men i vissa situationer kan sittande eller stående vara lämpligt. Den som befinner sig i rullstol kan oftast genomgå undersökningen utan problem. För små barn finns möjligheten att ligga bredvid en vuxen eller sitta i deras knä.

Undersökning av en enskild kroppsdel, med en specifik frågeställning, sker på kortare tid. De undersökningar vi erbjuder är listade nedan.

I vissa fall kan, vid specifika frågeställningar, ett kontrastmedel behövas för tydligare bild. Det ges i så fall via en nål i armen. Medlet skiljer sig från de kontrastmedel som ges vid röntgen, genom avsevärt mindre påverkan på kroppen.

Du får ett preliminärt svar av vår röntgenläkare direkt i samband med undersökningen. Det definitiva svaret får du efter några dagar av vår läkare som är specialist i allmänmedicin. Om du vill kan du låta en anhörig närvara under undersökningen.

Utlåtandet samt bilderna (DVD skiva) skickas per post till din hemadress.

Våra erbjudanden:

Ultraljud Multiorgan Hälsa – pris 4950kr

Ultraljudsundersökningen Multiorgan Hälsa erbjuder en omfattande ultraljudsundersökning designad för att ge en djupgående titt på kroppens vitala områden. Undersökningen hjälper till att identifiera, granska och övervaka en rad hälsofrågor, och ger en tydlig bild av din inre hälsa.

Oavsett om det är organen i buken, strukturerna i halsen, eller specifika områden som ljumskarna, är varje undersökning avsedd att säkerställa att allt fungerar som det ska.

I Hälsopaketet ingår följande undersökningar:

 • Ultraljud av halsen, inkluderande sköldkörteln (thyroidea)
 • Ultraljud av buken, vilket omfattar lever, gallblåsa, gallgångar, bukspottkörtel, mjälte, njurar, urinblåsa, bukaorta och bukväggsbråck
 • Ultraljud av ljumskarna, som kan upptäcka inguinalbråck och förändringar i körtlarna.

Vid köp av Hälsopaket kan enstaka undersökningar som inte ingår i Hälsopaketet läggas till för 1000 kr per undersökning.

 

Komplett lista på ultraljudsundersökningar vi erbjuder

 • Hals: sköldkörteln, spottkörtlarna, förstorade lymfkörtlar mm. (3000 kr)
 • Armhålor: förstorade lymfkörtlar mm (1500 kr)
 • Hud: kännbara knölar i hela kroppen (1500 kr)
 • Rörelseapparaten: muskler, leder, ligament, senor mm. (3000 kr)
 • Buk: lever, gallblåsa, gallgångarna, mjälte, bukspottkörtel, njurarna, urinblåsa, bukaorta och bäckenkärl, (3500 kr)
 • Bråck i bukvägg/ljumskar (3000 kr)
 • Manliga genitalia: penis och skrotum/testiklar (3000 kr)
 • Fettlever, leverfibros, levercirrhos med elastografi (4000 kr)
 • Diagnostik av lever eller njurar med intravenös kontrast (Pris 4000 kr)

Ny teknik med magnet/ultraljud-fusion

Vi är stolta över att vara en av få mottagningar som kan erbjuda fusionsteknik mellan magnetkamera och ultraljud. Magnetröntgen görs på annan plats, om det ej redan finns bilder från tidigare undersökningar. Med vår avancerade utrustning kan vi koppla dina tidigare tagna MR-bilder med bilden från ultraljudsutrustningen under undersökningen. Detta ger en mycket mer detaljerad bild och möjlighet att upptäcka sådant som annars kan missas. Med full precision i diagnostiken finns också bättre chanser till effektiv behandling av till exempel en smärtande nerv.

Är du är intresserad så kan du kontakta oss via kontaktformuläret nedan eller ringa på 08-6618875.

KONTAKTFORMULÄR